01.01.2021

Какво предлага К.К. Боровец

Какво предлага К.К. Боровец

Боровец е разположен на 1300 м надморска височина в северната част на Рила.  Най-високата точка на курорта е 2560 м. Боровец предлага отлични условия, както за зимни така и за летни спортни и туристически активности.

Зимата е продължителна, мека и с голямо количество снеговалежи, като се достига покривка по високите части от над 2 метра.

borovets resort group3

Курортът Боровец е разположен на 70 км от София и на около 120 км от Пловдив. Най - близкият град е Самоков, който е и общински център. Пътят е добре поддържан през всички сезони на годината.

Зимният ски център е най-големият в България и предлага прекрасни условия за ски алпийски дисциплини, сноуборд, екстремно каране, ски бягане, ски скокове, биатлон. Боровец предлага повече от 58 км маркирани ски писти, най-дългата от които 12 км, писта за ски бягане с дължина на трасето 35 км, трасе за биатлон, както и 70 метрова шанца за ски скокове.

Ски зоната разполага с три зони за ски алпийски дисциплини и сноуборд:

  • Ски център Ситняково – от 1350 м до 1780 м надморска височина, разполага с оръдия за изкуствен сняг, покриващи над 2.0 км писти - "Мартинови бараки", както и писти за нощно каране "Иглика" и "Рила".
  • Ски център Ястребец – от 1340 м до 2369 м надморска височина разполага оръдия за изкуствен сняг, осигуряващи перфектна снежна покривка на писти "Попангелов" (бивша "Ястребец 2") и "Ястребец 3" с площ от 200дка.
  • Ски център Маркуджик – от 2144 м до 2550 м надморска височина.

Поради различната си трудност пистите са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали скиори и експерти.

Ски пистите са групирани в 3 района:

  • Ситняково – Мартинови бараки
  • Маркуджик
  • Ястребец

За най-малките посетители работи детски снежен парк, който предлага невероятни забавления и предлага комфорт на родителите да се отдадат на любимите си бели спортове. За порастналите деца има изграден FUN park.

Въжен град - Бороландия – емоция за малки и големи!

Гостите на Боровец могат да дадат воля на своя „вътрешен Тарзан” в изграденият Въжен град. Катерете се с приятели, семейството или за свое собствено удоволствие. Всички съоръжения са напълно обезопасени и разполагат с инструктори, които ще се погрижат за вашата пълна наслада и релакс.

Други публикации