06.01.2021

Еко пътека „Бели Искър“

Еко пътека „Бели Искър“

25 лв. на човек / цената включва: планински водач, разглеждане на местността, сух пакет за обяд и връщане в к.к. Боровец
цената не включва: разходи от личен характер
времетраене: 5 часа

Разходката край река Бели Искър по едноименната екопътека е едно много живописно изживяване. Пътеката криволичи ту на единия, ту на другия бряг на реката, движейки се през цялото време на метри от пътя, а на моменти и по него. „Прескачането“ от бряг на бряг става по няколко малки и 8 големи именувани моста – Синия вир, Изгрев, Двата камъка, Тис, Дългия, Бор, Арамлия и Суаро.

Началото на екопътека „Бели Искър“ се намира на около 2.5 км южно от село Бели Искър. Маршрутът е почти водоравен и денивелацията не се усеща, освен към края, където има 200-300 м. изкачване. На места теренът е каменист и почти през цялото време движението е в гора. Места за отдих има на всеки две крачки, така че няма нужда да се притеснявате от умората. Общата дължина е малко по-малко от 5 км. Още в навлизането в долината на река Бели Искър ще се удивите от величието на Рила. От двете страни на пътеката се извисяват отвесните стени на долината, високи иглолистни гори са покрили планинските масиви, а реката бодро шумоли по пътя си към Самоковска котловина.

Телефони за резервации: +359 878 55 15 60, +359 878 55 15 28

Email: office@borovetz-resort.com
moura.borovetz@gmail.com